blogHeader

Hoe is The Little Gym Wemmel ontstaan?

15016424_1213072708776462_8261603313250412532_o_copy
Als moeder ga ik al meer dan 2 jaar met mijn dochter naar de ouder/kind-sessies van The Little Gym. Ik ben ervan overtuigd dat het programma van The Little Gym kinderen vaardigheden bijbrengt die ze niet op school krijgen aangeleerd. Ik zie hoe mijn dochter en haar kameraadjes zich ontwikkelen. Bij The Little Gym treffen ze een leuk kader aan, maar elke week wordt er ernstig gewerkt. Aan de basis van het programma ligt een aanpak met drie dimensies. Het is de bedoeling om kinderen te laten opgroeien door hen ‘goed te laten voelen in hun hoofd’, ‘in hun lichaam’ en ‘in hun leven’! Het programma bestaat al 40 jaar en er zijn meer dan 300 centra ter wereld. Het heet dan misschien wel The Little Gym, maar er wordt veel meer gedaan dan alleen maar gymnastiek.

In Brussel bestaan er al centra in Ukkel en in Wezembeek, maar in het noorden van Brussel bestond er nog geen The Little Gym. Ik was op zoek naar een plek die makkelijk bereikbaar zou zijn voor de ouders die uit de gemeenten in het noorden van Brussel of uit Vlaams-Brabant komen. Wemmel is centraal gelegen in dat gebied, dus mijn keuze was op die gemeente gevallen.

Daarna moest ik een grote ruimte van 300 m2 vinden, met een hoog plafond, een ruime parking, niet te ver van het centrum waar er enkele winkels zouden zijn zodat de ouders ook meteen enkele boodschappen zouden kunnen doen in de buurt... En dat was niet makkelijk te vinden in Wemmel. Na heel wat zoeken (dank u, Google Earth!) vond ik een ruimte die uit de hoogte bekeken leek op een grote hangar. Ik nam contact op met de eigenaar die snel gewonnen was voor het idee om in zijn gebouw een The Little Gym te installeren. Een jaar later gaan we met de werken beginnen en zal Schoolstraat 24 in Wemmel, op een boogscheut van de Markt, ons stekje worden!

In november 2016 beginnen de werkzaamheden. De opening is gepland in april 2017. Twee maanden vol hard labeur zal nodig zijn om van deze ruimte een waardige The Little Gym te maken!