blogHeader

5 manieren om nieuwe moeders te leren kennen

Five-Ways-to-Make-New-Mom-Friends

Het is als nieuwe moeder niet altijd makkelijk om nieuwe vriendinnen te maken. Het is een beetje zoals de eerste schooldag: je bent omringd met onbekende gezichten en vraagt je af waar je tussen past – alleen sta je nu op het schoolplein met een baby op je heup, zing je voor de duizendste keer “klap eens in je handjes”, maar heb je even behoefte aan een volwassen gesprek. Is dat teveel gevraagd?

Of je nu bij de supermarkt, speeltuin of My Little Gym bent, een nieuwe moeder houdt haar vizier altijd gericht op potentiële moeder‐vriendinnen, klaar om een gesprek te voeren over... Wat Dan Ook. Waar je ook bent, het is niet nodig om in paniek te raken als je nieuwe moeder‐vriendinnen zoekt. Hieronder vijf tips waarmee je ze met gemak vindt.

1. Kom Je Huis Uit! Nee, serieus. Hoe ga je die nieuwe, fantastische moeders ontmoeten als je de hele dag binnen zit?! Ga naar buiten en doe mee met een moedergroep of een Mommy Meetup. Schrijf je in voor een Ouder/Kind les bij je lokale The Little Gym. Of: ga naar de speeltuin en zoek een nieuwe moeder uit waarvan je denkt dat jullie iets gemeen hebben. Het zou zomaar de start van een mooie vriendschap kunnen zijn!

2. Vriendin gevonden? Vraag om haar telefoonnummer! Niet verlegen zijn! Een nieuwe vriendin ontmoeten is een beetje zoals daten... Als je een moeder hebt ontmoet die je leuk vindt, vraag dan haar nummer, zodat jullie elkaar weer kunnen ontmoeten. Als het toch niet helemaal klikt dan heb je het tenminste geprobeerd!

3. Plan een play‐date. Je hebt een leuke moeder gevonden? Ze heeft een kleintje in dezelfde leeftijd als de jouwe? Beet! Plan een play‐date! Dit is de beste manier om moeders met elkaar in gesprek te krijgen.

4. Plan een “Mamma” play‐date. Vind een goeie babysitter of zet je partner aan het werk, het is tijd voor mamma. Ga een drankje drinken, eet een hapje en geniet van een avond zonder kinderen en je nieuwe vriendin(nen). Dat verdient mamma!

5. Wees jezelf. Dat is de beste manier om een oprechte vriendin voor het leven te vinden. Het is niet altijd makkelijk om nieuwe moeder‐vriendinnen te vinden, maar één of twee maken al een wereld van verschil. Dus: de volgende keer dat je in de supermarkt, speeltuin of The Little Gym staat... Niet verlegen zijn – begin een gesprek en zie waar het schip strandt! Er zijn meer dan genoeg moeders: voor je het weet heb je een leuke vriendengroep voor het leven.

 


Comments

Security Check
Please enter the text below
CaptchaImage
Can't read text above? Try another text.