Translate
blogHeader
Nieuwe ideeën, visies en tips van

The Little Gym 

 

HERFSTVAKANTIE PROGRAMMA

Herfstvakantie programma

29 Oktober tot 2 November: elke halve dag van het programma vullen we met een fysieke activiteit en een knutselopdracht volgens het thema van de week:

Op avontuur met eenhoorns, prinsessen en draken

Creatieve verhaaltjes met originele muziek nodigen ons uit om te bewegen en onze verbeelding te ontwikkelen.
Reservatie vanaf een halve dag
Brochure beschikbaar - https://wemmel.thelittlegym.eu/vakantieprogrammas

 


Zomer stages 2018: fun en plezier aan de kaart

 Zomer vakantieprogramma 2018

Geen noodzaak om een hele week te boeken! Registreer uw kinderen van 2,5 jaar tot 7 jaar zoals u goeddunkt voor maximale flexibiliteit: halve dag of 4-daagse week boeken! 
Terwijl je plezier, kunnen kinderen hun geest, hun lichaam en hun zelfvertrouwen ontwikkelen. 
Onze activiteiten worden omlijst door onze gebruikelijke team. Het plezier en het plezier in perspectief

https://wemmel.thelittlegym.eu/vakantieprogrammas

voor meer infos, Bel ons op 02 269 62 69 or wemmel@thelittlegym.eu

 

 


Inschrijving schooljaar 2018-2019

Inschrijving schooljaar 2018-2019 

Als lid van “The Little Gym Wemmel” krijgt u voorrang voor deze inschrijvingen:

Vanaf 9 tot 20 MEI krijgt u voorrang

De inschrijvingen zijn voor iedereen open vanaf 21 mei 2018 !

Ons hele team staat uiteraard tot uw beschikking mocht u vragen hebben en staat klaar om samen met u de sessie te kiezen die het beste bij uw kind past.

 

Bel ons op 02 269 62 69


PAASVAKANTIE PROGRAMMA - SCHRIJF NU IN!

Paasvakantie programma

 

 

Elke halve dag van het programma vullen we met een fysieke activiteit en een knutselopdracht volgens het thema van de week. Creatieve verhaaltjes met originele muziek nodigen ons uit om te bewegen en onze verbeelding te ontwikkelen.

Reservatie 'a la carte': u kiest de dagen of de halve dagen die u het beste passen.

Week 1 (3, 4, 5, 6 april): Het Feest in het Drakenhol
Week 2 (10, 11, 12, 13 april) : Gerty, de Hoffelijke Gorilla

Brochure beschikbaar: http://wemmel.thelittlegym.eu/vakantieprogrammas

Bel ons op 02 269 62 69 of email wemmel@thelittlegym.eu


INSCHRIJVINGEN 2DE SEMESTER 2017 - 2018

 Inscrijvingen 2de semester 2017_2018

Vanaf nu kan iedereen zich inschrijven! Het volgende semester loopt van 6 februari 2017 tot 1 juli 2018.  The Little Gym helpt kinderen om vertrouwen en vaardigheden op te bouwen die ze nodig hebben in elke fase van hun jeugd.

Details en lesrooster            

 

Info en reserveringen op het nummer 02 269 62 69 of via wemmel@thelittlegym.eu

PS: Vergeet niet dat vele ziekenfondsen een deel van deze kosten terugbetalen en attest van aanwezigheid voor belastingaftrek op verzoek


Sinterklaasfeest *alléén voor leden van The little Gym Wemmel

Sinterklaas bij The Little Gym Wemmel

Op zondag 3 december organiseert The Little Gym speciaal voor leden een Sinterklaasfeest.

Om iedereen de gelegenheid te geven volop van dit feest te kunnen genieten hebben we het feest ingedeeld in twee tijden voor verschillende leeftijdsgroepen.

Van 10u tot 11u zullen we de focus leggen op ouder-kind activiteiten, de leeftijdsgroep van 4 maanden tot en met 3 jaar.

Van 11u tot 12u zullen we voornamelijk activiteiten organiseren die gericht zijn op de leeftijdsgroepen 4 tot 6 jaar en 6 tot 12 jaar.

Tijdens het evenement kunnen de kinderen Sinterklaas een handje geven, klimmen en klauteren in de gymzaal, een kleurplaat kleuren en veel meer.

We horen graag of je bij dit super Sinterklaasfeest aanwezig bent.

Geef je vóór 1 december op aan de balie, of stuur een mailtje, klik hier


Herfstvakantieprogramma 2017

Herfstvakantie 2017

SCHRIJFT NU IN!

Elke halve dag van het programma vullen we met een fysieke activiteit en een knutselopdracht volgens het thema van de week: de Schat van de Blizzard Berg. Creatieve verhaaltjes met originele muziek nodigen ons uit om te bewegen en onze verbeelding te ontwikkelen.

Reservatie vanaf een halve dag

Brochure beschikbaar - http://wemmel.thelittlegym.eu/vakantieprogrammas


Deze week is Vrienden week bij The Little Gym Wemmel

Social-Media_Bring-a-friend_ParentChild_1200x1200px
Deze week zijn jullie vriendjes welkom bij The LIttle Gym Wemmel ! Vergeet u plaats niet te reserveren op 02 269 62 69 of http://wemmel.thelittlegym.eu/home-nl


Op 6 September start The Little Gym Wemmel ook terug!!!

Schooljaar 2017-2018


Het schooljaar staat voor de deur! Nog maar een paar nachtjes slapen! Joepiiieeeeee!
Bel ons vlug op 02. 269. 62. 69 of email wemmel@thelittlegym.eu 

http://wemmel.thelittlegym.eu/gymlessen


Vakantieprogrammas

Summer_General_Girl

Volg ons op de speurtocht naar avontuur - Schrijt nu in ! Elke halve dag vullen we met een fysieke activiteit en een knutselopdracht volgens het thema van de week - Leeftijd 2,5 tot 7 jaar;

lesrooster


Ongetwijfeld de leukste job die er bestaat!

HandingOutSmiles_NL
Ben je een actief persoon die vol leven en passie? Dan zou jij een perfect lid kunnen zijn van het team van het nieuwe centrum The Little Gym Wemmel. De ideale kandidaat of kandidate moet vooral van kinderen houden, graag bewegen en bereid zijn om elke dag onnozel te doen en vooral heel veel plezier te maken.  The Little Gym Wemmel wil positieve en optimistische medewerkers die een passie hebben voor kinderen en sport. Je hebt geen ervaring in sport of gymnastiek nodig om bij ons te komen lesgeven. Waarover je wel moet beschikken, is een geloof in de kracht van sport en bewegen om lichaam en geest van kinderen te helpen ontwikkelen. Al onze lesgevers krijgen een interne opleiding zodra ze officieel bij ons medewerker zijn geworden. In twee maanden tijd ben je een volwaardig lid van ons team.

Spreek je Frans en/of Nederlands en Engels en ben je op zoek naar een voltijdse of deeltijdse baan of wil je werken als student (ouder dan 18 jaar), aarzel dan niet om met mij contact op te nemen, via het e-mailadres catherine.guillick@thelittlegym.eu.Hoe is The Little Gym Wemmel ontstaan?

15016424_1213072708776462_8261603313250412532_o_copy
Als moeder ga ik al meer dan 2 jaar met mijn dochter naar de ouder/kind-sessies van The Little Gym. Ik ben ervan overtuigd dat het programma van The Little Gym kinderen vaardigheden bijbrengt die ze niet op school krijgen aangeleerd. Ik zie hoe mijn dochter en haar kameraadjes zich ontwikkelen. Bij The Little Gym treffen ze een leuk kader aan, maar elke week wordt er ernstig gewerkt. Aan de basis van het programma ligt een aanpak met drie dimensies. Het is de bedoeling om kinderen te laten opgroeien door hen ‘goed te laten voelen in hun hoofd’, ‘in hun lichaam’ en ‘in hun leven’! Het programma bestaat al 40 jaar en er zijn meer dan 300 centra ter wereld. Het heet dan misschien wel The Little Gym, maar er wordt veel meer gedaan dan alleen maar gymnastiek.

In Brussel bestaan er al centra in Ukkel en in Wezembeek, maar in het noorden van Brussel bestond er nog geen The Little Gym. Ik was op zoek naar een plek die makkelijk bereikbaar zou zijn voor de ouders die uit de gemeenten in het noorden van Brussel of uit Vlaams-Brabant komen. Wemmel is centraal gelegen in dat gebied, dus mijn keuze was op die gemeente gevallen.

Daarna moest ik een grote ruimte van 300 m2 vinden, met een hoog plafond, een ruime parking, niet te ver van het centrum waar er enkele winkels zouden zijn zodat de ouders ook meteen enkele boodschappen zouden kunnen doen in de buurt... En dat was niet makkelijk te vinden in Wemmel. Na heel wat zoeken (dank u, Google Earth!) vond ik een ruimte die uit de hoogte bekeken leek op een grote hangar. Ik nam contact op met de eigenaar die snel gewonnen was voor het idee om in zijn gebouw een The Little Gym te installeren. Een jaar later gaan we met de werken beginnen en zal Schoolstraat 24 in Wemmel, op een boogscheut van de Markt, ons stekje worden!

In november 2016 beginnen de werkzaamheden. De opening is gepland in april 2017. Twee maanden vol hard labeur zal nodig zijn om van deze ruimte een waardige The Little Gym te maken!Volg ons op Facebook!

Ready_for_Serious_Fun_NL
Je kunt vanaf nu The Little Gym Wemmel ook volgen op Facebook. Klik op deze link en like onze pagina.

Je zult er regelmatig info vinden over het verloop van de werkzaamheden, ons team, de inschrijvingsmogelijkheden en nog veel meer over alle activiteiten die we voor jou in petto hebben.Waar, oh waar zijn onze goede manieren gebleven?

FR Oh where oh where - Manners

Goede manieren zijn niet van nature in een kind aanwezig: ze worden aangeleerd. Kinderen moeten regelmatig worden herinnerd aan het belang van goede manieren. Het helpt ze om evenwichtige volwassenen te worden. De truc is om uw kind op leeftijd afgestemde manieren te leren zodat ze ook begrijpen waarom ze zo belangrijk zijn. Hieronder zes goede manieren.

1. “Dankjewel” is een woord dat ouders en begeleiders van The Little Gym niet genoeg kunnen benadrukken! Een eenvoudig bedankje kan al een krachtige boodschap van dankbaarheid zijn. Als iemand iets voor je doet, je een compliment of cadeautje geeft en der gelijke, dan is het belangrijk om altijd dankjewel te zeggen. Wanneer een kind oud genoeg is, kan het zelf een bedankbrief schrijven wanneer het een cadeau heeft ontvangen of bij vriendjes op bezoek is geweest. Met een handgeschreven bedankbrief kom je een heel eind!

2. “Alsjeblieft” is een belangrijk woord voor kinderen om te krijgen wat ze willen. Het is een goede manier om te oefenen met kinderen die nog niet kunnen praten. Als een kind iets wil dan is het belangrijk dat het een vorm van ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ laat zien door middel van een gebaar of uitdrukking.

3. “Sorry” of “Pardon”: op een bepaalde leeftijd is het belangrijk voor een kind om te leren dat het volwassenen niet mag onderbreken wanneer ze in gesprek zijn. In plaats daarvan moet een kind leren om op zijn of haar beurt te wachten. De eerder genoemde uitdrukkingen kunnen ook in het openbaar gebruikt worden als het kind bijvoorbeeld om iemand heen moet om er langs te kunnen of wanneer het per ongeluk tegen iemand op botst. Door “sorry” of “pardon” te gebruiken wordt uw kind op een positieve manier gehoord.

4. “Hallo” en “tot ziens”: begroeten en afscheid nemen zijn basiselementen voor communicatie. Kinderen horen op vroege leeftijd te leren hoe zij mensen in een ruimte kunnen begroeten of hoe zij afscheid kunnen nemen. Het leert kinderen ook hoe zij met elkaar om moeten gaan.

5. Tafelmanieren: kinderen kunnen op jonge leeftijd tafelmanieren aanleren. Vaak wordt het eerste begin gemaakt wanneer zij voor het eerst vast voedsel krijgen en dat vervolgens uitspugen of weggooien. Ingrijpen op zo een moment helpt kinderen begrijpen wat wel en wat niet acceptabel is. Als kinderen iets ouder worden is het belangrijk om ze de basis van tafelmanieren te leren: weten wanneer je bestek gebruikt, hoe je vraagt om iets aan te geven of hoe je van tafel mag. Tafelmanieren nemen kinderen een heel leven met zich mee, maar maken een maaltijd ook een stuk gezelliger voor de ouders!

6. Wees aardig voor anderen: het is belangrijk voor kinderen om aardig en positief naar anderen te zijn. Kinderen leren inzien dat gedrag én woorden pijnlijk of vervelend kunnen zijn, helpt hun te begrijpen hoe belangrijk het is om aardig te zijn.

Oefening baart kunst – blijf oefenen en uw kind herinneren dat goede manieren belangrijk zijn. Herhaal deze les zo vaak als nodig, uiteindelijk zullen zij het doorhebben en begrijpen! Een rollenspel kan ook een prima uitkomst bieden om te oefenen met verschillende sociale situaties. Goede manieren zijn waardevol dus je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!


Lieve kinderen trekken aan het langste eind

FR Nice Kids Finish First

The Little Gym helpt kinderen om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Vanuit onderzoek blijkt dat deze vaardigheden doorslaggevend kunnen zijn voor succes op lange termijn.

De wetenschap beaamt het: lieverdjes trekken aan het langste eind. Tenminste, dat wordt vastgesteld in een nieuwe studie. Daaruit blijkt dat sociaalvaardige kinderen een grotere kans hebben om een schooldiploma te behalen. Bovendien is het waarschijnlijker dat ze een vaste baan te behouden dan minder sociale kinderen.

De twintig jaar durende studie volgde meer dan 700 kinderen van de kleuterklas tot 25 jaar. Het onderzoek wijst uit dat kinderen die hoog scoren op sociaal gedrag, zoals delen, op je beurt wachten en luisteren, vier keer meer kans hebben om af te studeren dan minder vaardige kinderen. Sommige studies concluderen zelfs dat sociale vaardigheden een betere indicator zijn voor een succesvol leven dan academische vaardigheden.

Positieve sociale vaardigheden kunnen tijdens de kindertijd aangeleerd en verbeterd worden.

Lessen bij The Little Gym helpen kinderen om deze vaardigheden te ontwikkelen in een leuke omgeving, die een alternatieve context voor leren biedt. Spellen zijn afgestemd om sociale ontwikkeling te stimuleren binnen een niet competitieve omgeving waarin kinderen mét elkaar spelen in plaats van tegen elkaar. Zo leren de kleintjes om meer rekening te houden met anderen en worden ze bewust van de gevoelens van anderen om zich heen. Dit maakt ze welwillend om samen te werken en zo een gezamenlijk voordeel te behalen. Deze essentiële vaardigheden helpen kinderen om op een sociale en positieve manier met elkaar om te gaan. Zo groeit een evenwichtig kind op tot een evenwichtige volwassene.


De voordelen van taken, klusjes en karweitjes

Benefits-of-Chores

Hebben kinderen baat bij huishoudelijke taken? Volgens een artikel uit Wall Street Journal zijn kinderen die huishoudelijke klusjes uitvoeren beter in staat om “een blijvend bewustzijn van meesterschap en verantwoordelijkheid te behouden en zelfvoorzienend te zijn.” Welke ouders gunnen hun kind dat gevoel niet?

In hetzelfde artikel wordt ook vastgesteld dat kinderen die rond het derde of vierde levensjaar met taken beginnen een hogere kans hebben om positieve relaties met hun familie te ontwikkelen, academisch beter presteren en een groter inlevingsvermogen hebben. Heeft u nog meer redenen nodig? Bekijk de volgende vijf tips om u kind actief te laten helpen met huishoudelijke klusjes:

1. Zet muziek aan tijdens het schoonmaken of terwijl zij het speelgoed opruimen. Met muziek is het voor iedereen leuker.

2. Kinderen zijn gek op spelletjes – zet een timer aan om kinderen te motiveren om een taak zo snel (en efficiënt) mogelijk af te maken.

3. Ga bij jezelf te raden hoe je tegenover huishoudelijke karweitjes staat – maak plezier en laat uw kinderen weten dat ze u helpen bij het huishouden.

4. Houd een takenlijst bij – als uw kind alle taken heeft afgerond kan hij of zij zelf en prijs bedenken zoals “laat opblijven”, een ijsje eten met pappa en mamma of een bezoek brengen aan het museum of de dierentuin.

5. Maak lol. Door taken leuk te maken blijft uw kind gemotiveerd om alle klusjes af te ronden.

Niet alleen nu maar ook in de toekomst Om het hele artikel te lezen, klik hier.


6 manieren om het zelfvertrouwen van uw kind te versterken

6 Ways to Build Confidence in Kids

Ouders hebben een grote invloed op hun kinderen. Als ouders kun je het zelfvertrouwen van een kind op verschillende manieren versterken. Hieronder volgen zes tips.

1. Bedenk wat voor complimenten je een kind geeft. Bemoedigende woorden hebben meer effect wanneer ze ingaan op aspecten van hun inzet of vaardigheden. Probeer deze specifiek te benoemen in plaats van een geijkt “goed gedaan”.

2. Voed de interesse van uw kind. Elk kind is uniek, als ouders of verzorgers is het uw taak om het kind vertrouwen te geven dat hij of zij nodig heeft bij de ontwikkeling van deze interesse.

3. Bied uw kind eindeloze steun en aanmoediging. Uw kind zal nooit vergeten welk gevoel u hem of haar geeft – daarom is het belangrijk om uw kind te steunen. Moedig ze aan om het beste uit zichzelf te halen!

4. Geef uw kind geen labeltje – dat kan een gevoel van beperking geven tijdens het opgroeien

5. Bied vertrouwen en laat uw kind zelf beslissingen maken 6. Leg de focus op een half vol glas – leer uw kind om optimistisch te zijn. Met een optimistische blik op het leven stelt u een kind in staat om te blaken van zelfvertrouwen! Zelfvertrouwen opbouwen begint al vroeg in het leven, het is belangrijk om uw kind een goede kans op succes te geven. Gebruik de bovenstaande tips om uw kind hierin te helpen.


Onze top 5 familiegerechten

FR Our Top 5 Family Dinners

U weet hoe belangrijk het is om uw kinderen elke avond een gezonde maaltijd te bieden en wij weten hoe moeilijk het is om kinderen te laten eten wat het beste voor ze is. Als u het patatje met kipnuggets zat bent, hebben wij hieronder een lijst met onze top 5 van gezonde gerechten samengesteld waar de hele familie van kan genieten

● Op zoek naar een manier om meer groente in het dieet van uw kind te pompen? Laten we beginnen met Spaghetti Squash and Meatballs. De saus van gepureerde groenten kan worden aangevuld met selderie, wortels en tomaat, allemaal verstopt in de saus. Als u het nog gezonder wilt maken: vervang dan het runder‐ door kalkoengehakt.

Baked Soutwestern Egg Rolls zijn gevuld met gezonde groenten, zoals zwarte bonen, spinazie en mais. Om het wat hartiger en voller te maken kunt u kipfilet toevoegen. Dit gerecht is zo lekker dat het misschien een goed idee is om de portie zo groot te maken dat uw kinderen er de volgende dag weer van kunnen eten!

● We zijn gek op hamburgers! Ouders zullen dol zijn op deze Ultimate Turkey & Black Bean Burgers. Niet alleen omdat ze met kalkoengehakt gemaakt worden, maar ook omdat ze boordevol proteïne en vezels zitten. Voeg plakjes avocado toe om dit gerecht NOG gezonder te maken.

● We zijn gek op Sesame Chicken Salad, omdat het makkelijk te maken is én een mooie afwisseling biedt van het gebruikelijke. Uw kinderen zullen zich de wortels, peultjes, kip en pasta laten smaken: helemaal in combinatie met de pindakaasdressing.

● Uw familie zal smeken om elke week Chicken Pot Pie Turnovers te maken: een leuke variatie op de traditionele chicken pot pie. Het is verrassend makkelijk te bereiden. Dit recept bestaat uit kipfilet, selderie en wortels. Maar: wees vooral niet bang om andere groenten toe te voegen...

Eet smakelijk!


Dans!

FR Just Dance - ONLY FOR GYMS OFFERING DANCE

Houdt uw kleintje van een swingend danspasje? Wist u dat dansen een hoop fysieke, emotionele en sociale voordelen biedt voor kinderen van alle leeftijden? Hier, bij The Little Gym stimuleren we creativiteit, verbeelding en zelfuitdrukking tijdens onze Danslessen voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Kinderen ontwikkelen al op vroege leeftijd een natuurlijk ritme. Nog voor ze hun eerste stapjes zetten, bewegen en wiegen kinderen al mee op de maat van hun favoriete liedjes. Hieronder drie voordelen van dansen:

1. Fysiek gezien is dansen een fantastische manier om in beweging te komen en wat van de ‘kinderenergie’ te verbranden – waar ze meer dan genoeg van hebben! Dansen is ook goed om op een unieke manier te oefenen met beweging, coördinatie en kracht. Bij het dansen wordt het hele lichaam gebruikt, niet alleen specifieke lichaamsdelen – dat maakt dansen tot een effectieve manier om in beweging te blijven.

2. Dansen is een gezonde manier voor kinderen om emoties te uiten. Of uw kind nou blij, opgewonden, boos of verdrietig is: dansen helpt om uiting te kunnen geven aan emoties. Vaak hebben kinderen moeite met emoties op een verbale manier te uiten en zo biedt dansen een positief en veilig alternatief.

3. Sociaal gezien helpt dansen kinderen om met elkaar in contact te komen, maar ook om ruimtelijk inzicht te krijgen. Door dansen een sociale aangelegenheid te maken, leren kinderen hoe zij met elkaar om kunnen gaan, een paar nieuwe danspasjes en ze hebben meteen een hoop lol!

Dansen is een perfecte manier om uw kind in beweging te krijgen, emotioneel welzijn te stimuleren en natuurlijk om lol te maken. Of u nu thuis danst, in de auto of bij The Little Gym, het is belangrijk om dansen tot een dagelijkse routine te maken voor uw kind. Dus... Zet een liedje op en voetjes van de vloer!

Klik hier om meer over onze danslessen te lezen: http://www.thelittlegym.com/Pages/dance.aspx


Sta op en kom in beweging!

FR Get Up and Get Moving

Tijden veranderen en het wordt steeds moeilijker om onze kinderen betrokken, blij en, tja... Bezig te houden. Ik weet dat ik niet de enige ben die een televisie, computer of tablet heeft gebruikt om mijn kinderen af te leiden en een half uurtje van rust te hebben...

Het is ook niet makkelijk. En als ouders weten we dat, maar worden onze kinderen niet teveel aan technologie blootgesteld? Volgens The American Academy of Pediatrics (AAP) besteden kinderen gemiddeld zeven uur per dag aan media zoals televisies, computers, het internet, computerspelletjes en mobiele telefoons. De digitale wereld wordt steeds invloedrijker en daarmee groeit het belang voor kinderen om in beweging te blijven ook.

Dus, hoe kunt u uw kind stimuleren om in beweging te blijven? Laat zien dat beweging leuk is! Beweeg met de hele familie door een avondwandeling te maken, te joggen of een potje te voetballen in de tuin. U kunt uw kind natuurlijk ook buitenshuis in beweging krijgen zoals bij The Little Gym, om een waardering voor beweging en een actieve levensstijl te creëren. Of je nu rent, springt of duikelt: kom in beweging met uw kind om een basis te leggen voor een leven vol met gezonde gewoontes.


Het belang van voorlezen

FR The Importance of Reading Aloud

Dat voorlezen leuk is, dat weten we allemaal – maar wist u ook dat het een positief effect heeft op de huidige en toekomstige ontwikkeling van uw kind? Volgens recent onderzoek van Time Magazine bevordert het voorlezen de ontwikkeling van het hersengebied dat verantwoordelijk is voor taal. Dezelfde studie concludeert dat voorlezen ook helpt om de woordenschat te vergroten en om de band tussen ouder en kind te versterken. Heeft u nog meer redenen nodig?

Bekijk de volgende vier tips om van voorlezen een dagelijkse gewoonte te maken:

1. Lees uw kind voor bij het opstaan en naar bed gaan. Door gezette tijden vrij te maken ontstaat een dagelijkse routine waar u en uw kind nog lang profijt van zullen hebben.

2. Zorg dat er overal in huis boeken te vinden zijn: in de slaapkamer, badkamer, woonkamer en zelfs in de keuken! Hoe meer uw kind in aanraking komt met boeken, hoe meer het gestimuleerd wordt om te lezen.

3. Introduceer steeds nieuwe boeken. Ga samen naar de bibliotheek en laat uw kind verschillende boeken ontdekken; uw kind zal het leuk vinden om elke week een nieuw boek te kiezen.

4. Het belangrijkste: maak lezen leuk! Gebruik gekke stemmetjes voor verschillende personages of acties. Dit helpt uw kind om de aandacht vast te houden en zorgt natuurlijk ook voor een giechel (of twee)...


Stimuleer Bij kinderen concentratievermogen, geheugen, zelfbeheersing en het stellen van doelen stimuleren door fysieke inspanning

FR Physical Activity can Boost a Child

Iedereen weet dat fysieke inspanning een essentieel onderdeel is van een gezonde levensstijl, maar wist u dat het ook de ontwikkeling van kinderhersenen stimuleert? Uit resultaten van verschillende studies blijkt dat dagelijkse, intensieve fysieke inspanning de ontwikkeling van concentratievermogen vergroot, net als geheugen, zelfbeheersing, strategisch inzicht en doelen stellen.

In het algemeen worden deze vaardigheden tijdens het basisonderwijs razendsnel ontwikkeld en nemen tijdens adolescentie in vaart af [1] inspanning, hoe meer de vaardigheden zich ontwikkelen en verankeren. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die zichzelf pushen om harder te rennen en zo leren dat ze wie ‘het’ is kunnen vangen. Of denk aan kinderen die eindeloos een balletje trappen en ondanks hun frustraties leren dat oefening kunst baart.

Een onderzoeker suggereert dat:

...In een periode waarin de nadruk wordt gelegd op het voorbereiden van een kind op het afnemen van toetsen, zou deze studie bestuurders goede redenen moeten geven om te investeren in lichamelijke opvoeding en fysiek uitdagende gymlessen, zelfs als dat ten koste van reguliere lesuren gaat. De tijd die men besteedt aan sportactiviteiten op school gaat niet ten koste van academische prestaties en kan deze zelfs verbeteren.[2]

Dus, wat kunt u doen om de hersenen van uw kind door middel van beweging te stimuleren?

● Train met de familie voor een sponsorloop van een goed doel

● Vier bijzondere gelegenheden zoals een verjaardag met een fysieke activiteit; bijvoorbeeld met een wandeling, een potje voetbal of een fietstocht

● Dans, speel tikkertje, touwtje springen of een videospel waarin je moet dansen

● Kom in beweging bij The Little Gym  

1 Davis PhD, Catherine L, and Norman K Pollock Phd. "Does Physical Activity Enhance Cognition and Academic Achievement in Children? A Review." Medscape. http://www.medscape.org/viewarticle/764365 (accessed February 6, 2014)

2 Tomporowski, P.D., Lambourne, K., & Okumura, M.S. (2011). Physical activity interventions and children’s mental function: An introduction and overview. Preventive Medicine, 52(Suppl.1):S3‐ S9.


Kinderartsen adviseren ouders om dagelijks voor te lezen

Pediatricians Call for Parent to Read to their Children Everyday

Leest u uw kinderen dagelijks voor? Naar aanleiding van meerdere studies die het belang van voorlezen onderzochten, kondigt The American Academy of Pediatrics (Amerikaanse academie voor kindergeneeskunde) een nieuw beleid aan waarin ouders worden opgeroepen om hun kinderen dagelijks voor te lezen.

Door uw kind vanaf de geboorte voor te lezen of samen te zingen en praten kunt u de taalontwikkeling aanzienlijk beïnvloeden. Tijdens de eerste drie levensjaren zijn kinderhersenen vergelijkbaar met een spons: ze absorberen meer informatie en groeien harder dan in elke andere periode van hun leven. Om ontwikkeling te stimuleren en om uw kind een goede kans op een succesvol leven te bieden, is het van groot belang om zo vroeg mogelijk te beginnen met ‘converseren’.

Om de ontwikkeling van uw kind een boost te geven raadt The American Academy of Pediatrics ouders aan om de vijf punten van Vroegtijdig Onderwijs voor Kinderen te gebruiken:

● Lees samen – lees uw kind DAGELIJKS voor, vanaf de geboorte. Dit stimuleert de taalontwikkeling

● Speel, zing, rijm en praat met elkaar

● Een routine en gereguleerde dagindeling voor eten, spelen en slapen helpt uw kind begrijpen wat er van hem / haar verwacht wordt en wat hij / zij kan verwachten

● Beloningen voor alledaagse successen – lof uitspreken is al een geweldige beloning!

● Relaties die wederkerig, zorgzaam en langdurig zijn

Dagelijks voorlezen biedt uw kind veel voordelen om de woordenschat en spreekvaardigheid te vergroten. Gebruik de vijf punten van Vroegtijdig Onderwijs voor Kinderen van The American Academy of Pediatrics om uw kind vanaf de geboorte een boost te geven in de ontwikkeling.


Laat de fantasie van uw kind de vrije loop!

FR Let your Childs Imagination Run Wild

Fantasierijk spelen is meer dan een spelletje. Sterker nog: jonge kinderen leren door zich in hun fantasie uit te drukken. Stelt u zich een kind voor dat een pop of pluche dier verzorgt of een kind in de rol van een reddende brandweerman. Deze kinderen spelen scenario’s na uit het echte leven. Door het naspelen kan een kind verschillende rollen aannemen en leert het om sociale vaardigheden op te doen, probleemoplossend te denken, te communiceren en inlevingsvermogen te ontwikkelen.

Hoe kunt u de fantasie van uw kind stimuleren? Door mee te doen! Bestudeer waar uw kind interesse in heeft, ga tegenover uw kind zitten en imiteer hem of haar. Houd het simpel en doe het om en om. De kans is groot dat uw kind u begint na te doen. Laat de fantasie van uw kind de vrije loop en speel vandaag nog mee!


5 manieren om nieuwe moeders te leren kennen

Five-Ways-to-Make-New-Mom-Friends

Het is als nieuwe moeder niet altijd makkelijk om nieuwe vriendinnen te maken. Het is een beetje zoals de eerste schooldag: je bent omringd met onbekende gezichten en vraagt je af waar je tussen past – alleen sta je nu op het schoolplein met een baby op je heup, zing je voor de duizendste keer “klap eens in je handjes”, maar heb je even behoefte aan een volwassen gesprek. Is dat teveel gevraagd?

Of je nu bij de supermarkt, speeltuin of My Little Gym bent, een nieuwe moeder houdt haar vizier altijd gericht op potentiële moeder‐vriendinnen, klaar om een gesprek te voeren over... Wat Dan Ook. Waar je ook bent, het is niet nodig om in paniek te raken als je nieuwe moeder‐vriendinnen zoekt. Hieronder vijf tips waarmee je ze met gemak vindt.

1. Kom Je Huis Uit! Nee, serieus. Hoe ga je die nieuwe, fantastische moeders ontmoeten als je de hele dag binnen zit?! Ga naar buiten en doe mee met een moedergroep of een Mommy Meetup. Schrijf je in voor een Ouder/Kind les bij je lokale The Little Gym. Of: ga naar de speeltuin en zoek een nieuwe moeder uit waarvan je denkt dat jullie iets gemeen hebben. Het zou zomaar de start van een mooie vriendschap kunnen zijn!

2. Vriendin gevonden? Vraag om haar telefoonnummer! Niet verlegen zijn! Een nieuwe vriendin ontmoeten is een beetje zoals daten... Als je een moeder hebt ontmoet die je leuk vindt, vraag dan haar nummer, zodat jullie elkaar weer kunnen ontmoeten. Als het toch niet helemaal klikt dan heb je het tenminste geprobeerd!

3. Plan een play‐date. Je hebt een leuke moeder gevonden? Ze heeft een kleintje in dezelfde leeftijd als de jouwe? Beet! Plan een play‐date! Dit is de beste manier om moeders met elkaar in gesprek te krijgen.

4. Plan een “Mamma” play‐date. Vind een goeie babysitter of zet je partner aan het werk, het is tijd voor mamma. Ga een drankje drinken, eet een hapje en geniet van een avond zonder kinderen en je nieuwe vriendin(nen). Dat verdient mamma!

5. Wees jezelf. Dat is de beste manier om een oprechte vriendin voor het leven te vinden. Het is niet altijd makkelijk om nieuwe moeder‐vriendinnen te vinden, maar één of twee maken al een wereld van verschil. Dus: de volgende keer dat je in de supermarkt, speeltuin of The Little Gym staat... Niet verlegen zijn – begin een gesprek en zie waar het schip strandt! Er zijn meer dan genoeg moeders: voor je het weet heb je een leuke vriendengroep voor het leven.

 


Verkoudheid en griep fabels

Cold and Flu Myths

Het begint met een kriebelneus – vervolgens kucht en niest de hele familie en gaan tissues van hand tot hand. Als u niet precies weet hoe een verkoudheid of griep het beste bestreden wordt, vrees dan niet, want u bent niet de enige. Houd feiten en fabels gescheiden, bekijk de top drie verkoudheid en griep fabels.

Fabel #1: De griepprik veroorzaakt de griep: neen. Een griepprik veroorzaakt wel symptomen, maar de ziektekiemen in de prik zijn al afgestorven of ‘inactief’ gemaakt. Dit houdt in dat het virus geen infectie meer kan veroorzaken. Desondanks: er zijn soms wel wat pijnlijke bijwerkingen, maar dat betekent dat het immuunsysteem zijn werk doet om de griepprik te verwerken.

Fabel #2: Het koud hebben vergroot de kans op ziekte: klopt niet. Ondanks de wijze raad van mamma om een jas aan te trekken, blijkt dat kou niet de oorzaak is van een verkoudheid. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid kunnen infecties in de winter beter overleven, omdat mensen vaker en langer binnen blijven en dus meer in contact zijn met elkaar.

Fabel #3: Knuffelen en kussen zijn goede manieren om ziektekiemen van een verkoudheid of griep te verspreiden: niet dus. Een verkoudheid‐ of griepvirus dringt het liefst via de neus of ogen het lichaam in. Een kus of knuffel kan dus geen kwaad. Wees niet bang om uw kind veel aandacht en genegenheid te geven: u zult uw kind niet aansteken (of vice versa).

Gelukkig zien veel ouders The Little Gym als een veilige en schone omgeving voor hun kinderen. We doen er alles aan om te zorgen dat elk bezoek voldoet aan uw verwachtingen. De dagelijkse en wekelijkse schoonmaak zorgt voor een stralend glanzende omgeving en houdt ziektekiemen in toom. Als uw kind zich een keer niet goed voelt, dan zorgt ons gulle inhaalbeleid voor een inhaalmoment – bel ons alstublieft vooraf om het door te geven.


Besteedt uw kind te veel tijd aan het kijken naar een beeldscherm?

Is-Your-Child-Getting-Too-Much-Screen-Time

Tegenwoordig is het voor kinderen onmogelijk om beeldschermen te vermijden. Van tablets en mobiele telefoons tot computers en televisies: technologie is overal. Maar, hoe lang mogen jonge kinderen eigenlijk achter een scherm besteden?

Volgens The American Academy of Pediatrics (Amerikaanse academie voor kindergeneeskunde): “Televisie en vergelijkbare media kunnen voor kinderen onder de twee jaar het beste algeheel vermeden worden. Het brein ontwikkelt zich de eerste levensjaren in rap tempo en jonge kinderen leren het beste door interactie met mensen, niet door het gebruik van beeldschermen.”

Hoe makkelijk het soms ook lijkt, er is geen bewijs dat elektronische media voordelig zijn voor de ontwikkeling van kinderen. U kunt uw kind veel beter een boek, bordspel of een ander, actief spel bieden. Een “elektronisch dieet” hoeft echt geen drama te zijn, vooral als u zich bewust wordt van de voordelen die het biedt in de ontwikkeling op korte en lange termijn.

Lees het hele artikel van The American Academy of Pediatrics op: http://www.aap.org/en‐us/advocacy-and‐policy/aap‐health‐initiatives/pages/media‐and‐children.aspx